Košarkaši Jablanice zabeležili su poraz u Vlasotincu

U okviru 1. kola playoff-a I Muške Regionalne lige – Istok u sezoni 2020/2021, KK “Jablanica” gostovao je 20.02.2021. godine u Vlasotincu domaćoj ekipi OKK “Vlasotince” i tom prilikom zabeležio poraz rezultatom 65:62.

Sasvim solidno otvaranje meča od strane naših košarkaša odmah se odrazilo na rezultat, te je Jablanica nakon prvog perioda igre vodila sa 14:17. Međutim, u drugoj četvrtini koševi kao da su bili zaključani. Brojni šutevi naših momaka završavali su na obruču, a ni domaćini se nisu preterano proslavili u tom segmentu igre, pa je ovaj period završen rezultatom 11:8 (na poluvremenu dakle 25:25). Neuobičajeno mali broj poena u prvom poluvremenu obe ekipe nadoknadile su u drugom. Viđeno je više lepih akcija iz pozicionog napada, a i jedni i drugi pogađali su šuteve za tri poena. Međutim, domaćini su u trećoj četvtini stvorili blagu prednost od četiri poena pred odlučujući period igre (bilo je 45:41). U poslednjoj četvrtini naši košarkaši pokušavali su da preuzmu vođstvo, ali im neugodni domaćini to nisu dozvoljavali. Iako je naš tim imao posed lopte u poslednjem napadu na utakmici, isti nije materijalizovao, te su košarkaši Vlasotinca slavili. Ostaje utisak da naš tim nije pokazao dovoljan stepen agresivnosti u odbrani i skoku, a nije pomogao ni veliki broj izgubljenih lopti.

U narednom kolu Jablanica na domaćem terenu dočekuje ekipu KK “Panteri” iz Vranja.

KK “Jablanica”:
Stojiljković 24p, Stošić 13p, Bubalo 10p, M. Nikolić 8p, Luković 7p, Đorđević, S. Nikolić, Zdravković, Dželatović, Stajić, Cekić, Babić.

Izvor teksta: KK “Jablanica” Medveđa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *